Een blij verhaal: geluk is nog steeds niet te koop

Ik liep door de zwijgende wintermiddag. Een flinterdun geluid sneed door de stilte. Het vormde midden tussen twee eiken een poort.
Daar stond in de nog wittere sneeuw een fabeldier.  Het was de witte eenhoorn. Hij sloeg zijn lange wimpers op, zijn manen trilden.
Hé, zei ik zacht, wat kom jij hier doen.
Mijn ziel is op hol geslagen en voor ik hem kon vangen zat hij in de andere wereld, zei hij kalm.  Nu ben ik voor eeuwig een zielloos wezen.
Oei, was het enige dat ik kon uitbrengen en ik nam verlegen mijn beste yoga-draak-pose aan. Dat vond ik niet meer dan gepast.
Om mijn evenwicht te behouden, richtte ik mijn blik strak op een verlaten molshoop. Die groeide, werd een kleine vulkaan en braakte een steekvlam uit. Gehuld in zwaveldampen verscheen de duivel, met een satijnen zak vol zielen op zijn rug. Hij wilde natuurlijk die loslopende ziel bij zijn verzameling voegen.  Woest schraapte hij met  zijn rechterhoef door de gesmolten sneeuwbrij. Wat een gespetter!
Uiteraard viel ik omver.  De duivel sloeg op zijn dijen van het lachen, zijn zielenzak viel op de grond. Twee zieltjes rolden tot bij de poort en de eenhoorn peuzelde ze gezellig op.

Hij werd op slag zielsgelukkig.  Dat merkte ik best, want boven de poort verscheen een lichtkrant met sterretjes en daarop in groen oplichtende letters: ZIELSGELUKKIG.

De duivel vloekte hels en brulde: “Ik koop ze terug! “
De eenhoorn draaide zich om, de poort verdween en de lichtkrant letterde, ditmaal in het rood: ‘GELUK IS NIET TE KOOP’.

De duivel keek zielig.
Ik ben te goed voor deze wereld. Even wilde ik ingaan op zijn voorstel om MIJN EIGEN ziel te verkopen.  Gelukkig ben ik niet gek, dus ik deed dat lekker niet, en stuurde Satan terug naar daar vanwaar hij gekomen was.

En de lichtkrant letterde hem achterna:  ‘GELUK IS NOG STEEDS NIET TE KOOP.’

Carine JA Maes
Home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s