Een blij verhaal: je kan worden wat je wil

Het was een ijzige winteravond, maar ik liep daar los doorheen. De zon en de maan stonden gelijk aan de hemel, alsof ze bij elkaar hoorden. Zij was oranje, hij was wit en vol. Ze hingen in de donkerblauwe lucht, donker met oranje strepen. Het slapend water in een gracht weerspiegelde die lucht, onder een fijn laagje ijs. Op een afgebroken rietstengeltje zat Elfje Zelf. Bij haar, aan de rand van de gracht stond Pjotr de woelmuis een monoloog af te steken, met een spade in zijn éne voorpootje en een harkje in zijn andere. Hij had net zijn hol ijsvrij gemaakt maar zijn gereedschap nog niet opgeborgen. ‘Ik ben een vliegenier in het diepst van mijn gedachten!’ orakelde hij. Daarbij zwierde hij gevaarlijk met zijn werktuigen in het rond, terwijl hij naar zijn spiegeling onder het ijs keek. ‘Hij wil zo graag piloot worden’  fluisterde Elfje Zelf in mijn oor. Straks kukelt hij de gracht nog in, zei ik rustig. Toen ging ik op de grond liggen, en deed een bodyscan. Het werd MUISSTIL. Eerst scande ik de grote teen aan mijn linkervoet, daarna mijn kleine teen aan diezelfde voet. Maar nog voor ik aan mijn drie andere tenen van diezelfde voet was toegekomen, riep God in de hemel “ONDERUIT”. Hij gooide ‘De Verzamelde Werken uit de Filosofie in 12 Delen, Volume 1’ naar beneden. Ik rolde me om, Zelfje begon te lachen en Pjotr opende geïnteresseerd Volume 1. Op het dikke eerste blad van het boek stond in gouden letters ‘De grote geheime Krachten van je diepste Gedachten’. ‘Aha’, riep ik en scheurde het blad eruit. Daarmee vouwden we een vliegertje. Pjotr gooide zijn schop en riek in de gracht, klom in het vliegtuigje en zodra de wind uit de juiste richting kwam, vloog hij weg. Tof zeg, die kleine filosoof werd zomaar wat hij  wilde. Of iets dat daar goed genoeg op leek. Goed genoeg is goed genoeg. Carine JA Maes Home

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s