Leugenvertelseltje

Er was eens een worm.  Hij woonde in een grote grijze regenwolk. Héél de dag sliep hij, want de worm hield niet van licht. En ’s nachts at hij sterren.  Elke nacht peuzelde hij er wel eentje op. Soms een kleine dikke, dan weer een grote dunne. Hij lustte ze allemaal. Maar sterren wegen heel erg veel.

Daardoor werd de wolk alsmaar dikker en zwaarder.

Op een dag,toen hij weer sliep, overkwam hem iets vreselijks.  Doordat de worm zo zwaar was, begon de grote grijze wolk waarop hij lag te slapen, te scheuren.  Krak-krak-kraaaak deed de wolk. En dan gebeurde het, er viel water uit de wolk: regenwater. Het begon te regenen!

Door één van de scheuren viel ook de worm naar beneden, tussen de regendruppels.

Kijk daar, een regenworm! Riep een klein verstandig musje dat de worm zag vallen.

En sinds die dag noemt men wormen, die te veel sterren gegeten hebben en uit wolken vallen tussen de regendruppels, regenwormen.

Zodra de regenwormen op de grond terechtkomen en het niet meer regent, kruipen ze in de natte donkere aarde, want ze houden niet van licht.  Zolang de zon schijnt, blijven ze lekker onder de grond zitten.

Enkel op grijze regendagen komen ze uit hun schuilplaats te voorschijn om naar de wolken te kijken.  Misschien zien ze uit één van de wolken wel een vriendje naar beneden vallen.

© Carine JA Maes

5 gedachtes over “Leugenvertelseltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s