Dubbel geluk

Slaap mijn kleintjes
slaap en droom
van draken en kastelen
van dwaze toverfeeën
die duizend sterren geven
voor één zonnestraal
Slaap en knijp je vuistjes dicht
Ik zal het raam wel sluiten
De heksen blijven buiten
en binnen schijnt de maan

Morgen komt de blonde zon
door de gordijntjes gluren
En dan tover ik met één hand
schaduwbeesten op de muren

© Carine JA Maes

Dit gedicht schreef ik oorspronkelijk voor mijn tweelingbroertjes, toen ze een jaar oud waren. Zelf was ik toen 15. Nu ben ik 51 en is het bestemd voor mijn kleindochtertjes, die donderdagavond zijn geboren. En voor nog een andere lieve, lieve tweeling. 

4 gedachtes over “Dubbel geluk

  1. Je schrijft nog net zoals toen je 15 was 🙂 Wat leuk dat je een tweelingbroertjes hebt, en nu oma van een tweeling bent. Gefeliciteerd, en dat ze maar net zo lief mogen opgroeien met in dit geval een beschermende oma, zoals in je gedichtje.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s