Elfenfeest

Op onze mesthoop in de zomerwei heeft onverwacht een pompoenplant zijn stengeltjes uitgespreid.
Het is op die weide, dat ik dagelijks kom en de elfen uit mijn blije verhalen begroet. Onder de jonge brede pompoenbladeren vierden ze feest, waarom weet ik niet. Augustus lag er nog nooit zo herfstig bij als de avond waarop ik deze foto’s nam en elfen zijn zomerwezens. DSC_0316

Toen ze me zagen maakten ze rechtsomkeer, hupten over de dazenval, de zwarte dood van dazeriken en horzels, gekleed als een sinistere bruid. DSC_0319

Een elf laat zich niet zo gauw vangen. Ze trippelden tot het einde van de wei, staken de straat over …

DSC_0324

…en verdwenen door de rij populieren die de poort vormden waarlangs ook Raaf, het hoofdpersonage uit mijn sprookjesfeuilleton, in een nieuw universum terechtkwam.

DSC_0325 (1)

Iedere nacht, in mijn dromen overschrijd ik diezelfde poort. Ze bezorgt me, helaas niet altijd, zoete dromen, gekruid met hoop en herinnering. Enfin, deze foto’s dus als achtergrondinformatie bij de verhalen die ik jullie toegooi op mijn blog.

Groetjes,
Carine

Categorieën: Blog

3 gedachtes over “Elfenfeest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s